'Laporta denkt aan Ten Hag als opvolger Koeman bij Barça'

2 oktober 2021, 10:31   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 13:15

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Ronald Koeman wordt ontslagen bij FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester wordt mogelijk opgevolgd door een landgenoot. Volgens Catalunya Ràdio heeft voorzitter Joan Laporta Ajax-trainer Erik ten Hag aan zijn shortlist toegevoegd.

Het is zeker niet de eerste keer dat Ten Hag in verband wordt gebracht met een overstap naar Barcelona. De naam van de Ajax-trainer circuleerde eerder al in Spaanse media. Kortgeleden reageerde Ten Hag nog op de Barça-geruchten. "Wat moet je er allemaal mee?", vroeg hij zich vlak voor het duel met Fortuna Sittard af voor de camera van ESPN. Pep Guardiola, die een goed band heeft met Laporta, zou hebben gepleit voor Ten Hag. "Ik weet het allemaal niet. Laten we het gewoon over deze wedstrijd hebben."

In Spanje realiseert men zich dat het lastig wordt voor Barcelona om Ten Hag los te weken bij Ajax. De trainer beschikt immers over een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2023. Bovendien heeft Ten Hag het uitstekend naar zijn zin in Amsterdam. Ook is het maar de vraag of de 51-jarige oefenmeester het ziet zitten om in Camp Nou aan de slag te gaan. Barcelona is vanwege de financiële problemen immers een club in verval.

Op het lijstje van Laporta prijkt niet alleen de naam van Ten Hag. Xavi, Andrea Pirlo, Robert Martínez en Marcelo Gallardo worden ook in verband gebracht met de binnenkort vacante trainerspositie. Het is niet ondenkbaar dat de topper tegen Atlético Madrid van zaterdagavond de laatste wedstrijd van Koeman als trainer van Barcelona wordt. De Nederlandse coach zal dat duel vanwege een schorsing vanaf de tribune bekijken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen