Henry als opvolger Martínez bij België? "Ik ken zijn waarde"

7 oktober 2021, 13:32

Thierry Henry keerde tijdens het Europees Kampioenschap terug als assistent-trainer bij de nationale ploeg van België. Nu bondscoach Roberto Martínez steeds vaker gelinkt wordt aan een vertrek, klinkt in het land de vraag of Henry niet gehaald is met voorbedachte rade.

Henry, als trainer actief geweest bij AS Monaco en in de MLS bij Montreal Impact, heeft bij de Belgische bond een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar. Precies op dat moment loopt ook de verbintenis van Martínez af. Toch wil de huidige bondscoach niet te veel ingaan op het gerucht dat Henry mogelijk zijn opvolger wordt. Laat staan dat hij überhaupt zelf vertrekt. "Er is absoluut niets afgesproken over mijn toekomst of mijn eventuele opvolging. Ik heb in dit vak overigens geleerd dat je na drie overwinningen alweer ergens anders heen wordt gepraat. Ik weet niet wat er in 2022 en daarna gebeurt", vertelt Martínez aan L'Équipe.

Over de rol van Henry bij de Rode Duivels, is de Spaanse keuzeheer helder. "Tijdens een eindronde heb ik twee full-time assistenten nodig. Dat is nu in een kwalificatieperiode anders, maar ik weet wat Thierry kan brengen. Daarom heb ik hem erbij gehouden en in augustus benaderd om weer bij ons aan de slag te gaan tot en met het WK. Hij kan onze internationals die in de Ligue 1 en Premier League actief zijn goed begeleiden. Ik zie het als een perfecte oplossing."

Lees ook: 'FC Barcelona wil duo Martínez-Henry als opvolger Koeman'

België - met dus Martínez en Henry op de bank - neemt het donderdagavond in de halve finale van de Nations League-eindronde op tegen wereldkampioen Frankrijk. Op het spel staat een plaats in de finale, die aanstaande zondag in Milaan zal worden gespeeld. Woensdag ging Italië verrassend onderuit tegen Spanje, dat daardoor al verzekert is van de finale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen