Slot reageert op 'Jut en Jul'-uitspraak Van Gaal en 'target' Diallo

15 oktober 2021 – Bondscoach Louis van Gaal vertelde vorige week tijdens een persconferentie maar weinig waarde te hechten aan het niveau van de Conference League. Volgens de zeventigjarige coach treffen Nederlandse clubs daar 'Jut en Jul' en zijn die duels enkel onnodige extra belasting voor spelers.

Slot reageert op 'Jut en Jul'-uitspraak Van Gaal en 'target' Diallo

Feyenoord-trainer Arne Slot kreeg de uitspraken van Van Gaal ook mee. Hij doet met zijn ploeg mee aan de Conference League, waarin de Rotterdammers zijn gekoppeld aan Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa. "Die opmerking is mij ook ten ore gekomen", begint Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel tegen RKC Waalwijk (zaterdag). "Volgens mij heb ik daar ook eerder al iets over gezegd. Het beeld dat Van Gaal schetst is het algemene beeld dat wij allemaal eerst hadden."

Lees ook: Feyenoord begint met Dessers en Linssen tegen RKC Waalwijk

Toch is Slot nu een andere mening toebedeeld. "We spelen tegen de kampioen van Tsjechië en Israël en tegen een ploeg die in de Bundesliga zesde of zevende is geworden. Slavia speelde vorig jaar nog Champions League, volgens mij. Ik denk dat je dan niet kunt zeggen dat dat een slechte poule is. Maar ik begrijp wel wat Van Gaal bedoelt, als je naar andere groepen kijkt. Maar ik denk niet dat het voor ons of Vitesse geldt (de Arnhemmers treffen onder andere Tottenham Hotspur en Stade Rennes, red.). Er zijn inderdaad wel een paar poules waarvan ik ook de teams niet ken. Van Gaal heeft vaak gelijk in dingen die hij zegt, maar in dit geval maar gedeeltelijk."

Diallo
Ook ging Slot in op de woorden van Manchester United-speler Amad Diallo, die afgelopen zomer een huurtransfer naar Feyenoord misliep door een blessure. De Rotterdammers haalden uiteindelijk Reiss Nelson tijdelijk op bij Arsenal. Diallo is inmiddels weer bijna fit en mag van Manchester United uitkijken naar een andere club. "Of wij hem nu niet meer halen nu we Nelson hebben? Vraag me dat in december nog eens. Ik kan dat nu niet goed beoordelen. Zoals iedereen weet zijn we op het einde van de transfermarkt nog achter Micky van de Ven aan geweest, dus dat geeft denk ik wel aan dat we ons nog graag wilden versterken. Maar om welke posities dat in de winter gaat, kan ik nu nog niet zeggen. Dat hangt maar net van de situatie op dat moment af."

Eredivisie

gerelateerd