Bizar: blikje cola leverde Ronaldo transfer van PSV naar Barça op

15 oktober 2021, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig FC Barcelona-president Joan Gaspart heeft vrijdag een merkwaardige anekdote onthuld omtrent het binnenhalen van Ronaldo de Lima in 1996.

Gaspart onthulde hoe hij Ronaldo - op dat moment twintig jaar en nog speler van PSV - zover kreeg om een contract te ondertekenen, opgesloten in een hotelkamer met twee lijfwachten voor de deur. Een blikje Coca Cola bleek een wondermiddel. "Ronaldo woonde in Brazilië, hij zat bij het nationale team en we moesten tekenen: we waren het al eens, maar we konden maar niet tot een afspraak komen, en de clausule in zijn contract zei dat als de speler niet voor een bepaalde datum tekende, het contract zou worden geannuleerd", blikt Gaspart terug bij Sky Sports.

Gaspart vervolgt: "Ik kon Ronaldo niet zien of zelfs maar dichtbij hem komen. Er waren twee lijfwachten buiten de lift, ik ging een paar keer naar boven, maar kon niet eens uit de lift komen. Toen liep ik een ober tegen het lijf, die me zei dat ze een cola uit de kamer van Ronaldo hadden besteld. Ik heb me toen vermomd en ben zelf naar Ronaldo's kamer gegaan met mijn cola en dienblad. Hier tekende hij uiteindelijk op bed voor FC Barcelona."

Lees ook: Ronaldo neemt naamgenoot niet op in zijn topvijf

Ronaldo was aanvankelijk verrast door de aanwezigheid van Gaspart. "Hij wist niet wie ik was en belde zijn manager en vertelde dat er een man in zijn kamer was gekomen met een contract. Die stelde hem uiteindelijk gerust door te vertellen dat hij het contract kon ondertekenen. Ik ben toen uiteindelijk met het contract onder mijn jas, zodat niemand het zou zien, uit het hotel vertrokken. De dag erna konden we Ronaldo als nieuwe speler van FC Barcelona presenteren." Een jaar later vertrok de Braziliaanse spits overigens alweer bij de Catalaanse club. Later droeg het PSV-icoon nog het shirt van rivaal Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen