Van Bommel reageert al snel op ontslag bij VFL Wolfsburg

24 oktober 2021 – Mark van Bommel is niet langer trainer van VFL Wolfsburg. De Nederlander werd zondagmiddag ontslagen nadat een dag eerder alweer de vierde competitienederlaag op rij werd geleden.

Van Bommel reageert al snel op ontslag bij VFL Wolfsburg

Al direct laat de oud-trainer van PSV van zich horen. Op de officiële clubwebsite van VFL Wolfsburg laat Van Bommel weten 'teleurgesteld en verrast' te zijn door zijn abrupte ontslag bij de Bundesligaclub. "Ik was er namelijk van overtuigd dat we samen de boel weer op het juiste pad hadden kunnen krijgen en de weg naar succes hadden kunnen vinden. Ik wens het team het beste toe en hoop dat ze spoedig tot betere resultaten gaan komen", luidt het korte statement.

Ook directeur Jörg Schmadtke laat van zich horen in het persbericht. De beleidsbepaler lijkt door te schemeren dat het vertrek van Van Bommel niet enkel met de sportieve resultaten te maken heeft. "Er waren meer verdelende dan verbindende factoren", begint hij. "Het geloof dat we uit deze moeilijke sportieve situatie zouden komen en zo snel mogelijk een ommekeer zouden maken, was er niet. Dat heeft ons bewogen om de beslissing te nemen uit elkaar te gaan. We wensen Mark het beste, zowel op sportief gebied als in zijn privéleven."

Lees ook: BREAKING! Mark van Bommel ontslagen bij VFL Wolfsburg

Van Bommel stond pas sinds afgelopen zomer aan het roer bij VFL Wolfsburg. Eerder dit seizoen kwam de trainer al negatief in het licht. Doordat Van Bommel een wissel te veel had ingezet werd de club van ook Wout Weghorst ondanks winst uit het Duitse bekertoernooi verwijderd.

Bundesliga

gerelateerd