Curieuze reactie Van Bommel-ontslag: "Dat kan ik niet vertellen"

25 oktober 2021 – Technisch directeur Jörg Schmadtke van VfL Wolfsburg heeft op curieuze wijze gereageerd op het ontslag van Mark van Bommel. De Nederlandse coach startte fantastisch aan zijn nieuwe seizoen, maar werd vanwege zijn magere resultaten van de laatste weken voortijdig op straat gezet.

Curieuze reactie Van Bommel-ontslag: "Dat kan ik niet vertellen"

In gesprek met het Duitse Kicker laat Schmadtke weten waarom hij tot dat besluit is gekomen. "Mark had een duidelijk idee over hoe hij wilde spelen in zijn hoofd, maar het is hem niet gelukt om dat er bij de ploeg in te slijpen. Ik kan niet vertellen waarom." De 0-2 nederlaag op bezoek bij het SC Freiburg van Mark Flekken werd Van Bommel uiteindelijk fataal.

Lees ook: VfL Wolfsburg heeft ook slecht nieuws voor Kevin Hofland

Schmadtke liep al langer met het idee rond om Van Bommel op straat te zetten. "We hadden al een paar dagen en zelfs weken dit idee. Uiteindelijk concludeerden we dat we een beslissing moesten nemen. Afgelopen zaterdag vonden we de ploeg er niet best uit zien", aldus de kritische Duitser, die zijn ploeg naar de negende plek zag zakken. "We zagen geen ontwikkeling meer."

Schmadtke opent snel de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester, die Van Bommel moet opvolgen. "We gaan zoeken naar iemand die succesvol kan zijn en goed bij het team past."

Bundesliga

gerelateerd