'Koeman krijgt astronomisch bedrag mee na ontslag bij Barça'

28 oktober 2021, 08:01

Ronald Koeman is woensdagavond officieel ontslagen door FC Barcelona en dat betekent dat de Nederlandse coach normaliter de zilvervloot binnenhaalt. De Nederlander werd afgelopen zomer al ontzettend slecht behandeld door de clubleiding, misschien ook wel in de hoop dat hij zelf zou opstappen. Ditmaal zou hij namelijk zo'n twaalf miljoen euro meekrijgen.

Dat schreef Sky Sports destijds althans over de clausule in de verbintenis en wordt donderdag bevestigd door El Pais. Afgelopen zomer twijfelde Laporta ook al openlijk aan een langere toekomst van Koeman en hoopte stiekem misschien wel dat de Nederlandse coach zou opstappen. In zijn contract stond namelijk een bedrag van twaalf miljoen euro als oprotpremie en dat moet nu normaliter worden overgemaakt naar huize Koeman.

Of Laporta dat bedrag ook daadwerkelijk volledig betaalt, is nog onbekend. Mogelijk dat de club Koeman opnieuw zal vragen om een gunst en om van een deel van dat astronomisch hoge bedrag af te zien. Als de coach voet bij stuk houdt, dan kan hij het wel gewoon bijschrijven, omdat de afspraak zwart op wit op papier staat.

Lees ookXavi topfavoriet bij FC Barcelona

Koeman was sinds de zomer van 2020 trainer van Barcelona. In zijn eerste seizoen wonnen de Catalanen de Copa del Rey en streden zij lang mee om de Spaanse titel. Toch gaat de Nederlander in de boeken als de slechtste trainer van de Catalaanse club van de laatste achttien jaar. Onder Koeman veroverde Barcelona in 48 competitiewedstrijden 94 punten (28 zeges, 10 gelijke spelen en 10 nederlagen). Dat komt neer op een gemiddelde van 1,96 punt per wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen