FC Barcelona stelt interim-coach aan als opvolger van Koeman

28 oktober 2021, 14:00   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 14:19

FC Barcelona heeft Sergi Barjuan (49) tijdelijk doorgeschoven als opvolger van Ronald Koeman. De trainer die dit seizoen tot dit moment verantwoordelijk was voor het B-elftal van de Catalaanse grootmacht wordt doorgeschoven als interim-coach en krijgt de voorkeur boven jeugdtrainer Albert Capellas, die ook voor die functie in de race was.

Dat heeft FC Barcelona donderdag bekend gemaakt. Vermoedelijk moet Barjuan de trainersstoel warm maken voor Xavi, met wie de club in verregaande onderhandelingen is om de nieuwe hoofdcoach te worden. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is deze aanstelling om af te wachten hoe de onderhandelingen gaan met Xavi. Van hem werd verwacht dat hij tegen Dinamo Kiev al op de bank zal zitten tijdens het duel in de Champions League.

Lees ook'FC Barcelona vindt in Xavi opvolger Koeman: voor Kiev akkoord'

Barjuan staat vandaag (donderdag) al met de spelers van FC Barcelona op het veld en zal morgen (vrijdag) voor het eerst zijn verhaal doen tegenover de media. In aanloop naar het duel met Deportivo Alavés in La Liga zal hij de persconferentie verzorgen. Tijdens die wedstrijd neemt hij ook de coaching voor zijn rekening, waardoor Koeman voorlopig een opvolger heeft.

De voormalig linksback, die zowel international was van Spanje als ook van Catalonië, speelde bijna heel zijn leven voor FC Barcelona. Alleen in de laatste jaren diende hij ook voor Atlético Madrid. Als coach was hij eerder werkzaam in de jeugd van de Catalaanse grootmacht, waar hij deze zomer terugkeerde bij het B-elftal en binnen enkele maanden dus al promotie maakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen