Koeman voelt zich 'opgelucht' na ontslag bij FC Barcelona

29 oktober 2021, 20:59   Bijgewerkt: 29 oktober 2021, 21:06

Ronald Koeman (58) voelt zich opgelucht na zijn vertrek bij FC Barcelona. De oefenmeester heeft naar buiten toe officieel nog niet gereageerd op zijn ontslag in Camp Nou, maar wist dat zijn ontslag eraan zat te komen.

Dat heeft Voetbal International-journalist Martijn Krabbedam verteld in het tv-programma Veronica Inside. Hij sprak kort met Koeman na diens ontslag bij FC Barcelona en de coach gaf aan dat hij zich opgelucht voelde dat het aanstaande ontslag nu bevestigd werd. "Want hij wist al dat hij ontslagen kwam, sinds dat Joan Laporta naar Barcelona kwam. Hij wist dat hij trainde in blessuretijd", aldus Krabbedam over het contact dat hij had met Koeman.

"Hij wist na de komst van Laporta dat het bij elke misstap gebeurd zou zijn. En dan heeft het nog lang geduurd", legde Krabbedam uit. Koeman liet veel talent doorbreken in het eerste elftal, maar wist op voorhand al dat hij het absolute topniveau van die spelers 'niet meer zou meemaken' in zijn positie als hoofdcoach. Waarom de oefenmeester niet eerder zelf opstapte, was volgens de journalist ook duidelijk.

Lees ookLaporta bedankt Koeman en spreekt enthousiast over Xavi

"Hij had ook de verantwoordelijkheid over Henrik Larsson en Alfred Schreuder." Naar buiten toe werd de relatie met Laporta weliswaar hersteld, maar volgens Krabbedam was dat puur voor de bühne en op de achtergrond was het nog water en vuur tussen beide heren. "Het was een andere Laporta dan in zijn tijd van Frank Rijkaard."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen