Twee trainers vertrekken; spanning in Champions League stijgt

24 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 november 2021, 23:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 23 november.

Barcelona laat het liggen en bezorgt zichzelf loodzware taak

FC Barcelona moet met nog één wedstrijd te spelen serieus vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling in de Champions League. Door een 0-0 gelijkspel tegen Benfica verzuimde de ploeg zich deze speelronde te plaatsen voor de knock-outfase. Nu zal dat in de laatste wedstrijd moeten gebeuren, waarin Bayern München de tegenstander is.

Hoofdrol Ziyech tegen De Ligt; spektakel bij De Roon en co

Chelsea heeft dankzij een klinkende zege op Juventus de beste papieren voor groepswinst. Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten slaagden er niet in om de regerend Champions League-winnaar voor de tweede keer op rij op een nederlaag te trakteren. Chelsea boekte een 4-0 overwinning op Stamford Bridge. Hakim Ziyech was bij drie goals betrokken en groeide uit tot de grote man.

Ronaldo voor vierde keer op rij beslissend in CL; Bayern foutloos

Cristiano Ronaldo heeft het dinsdagavond wéér geflikt. Net als in de vorige drie Champions League-wedstrijden van Manchester United was hij ook nu weer beslissend in de slotfase, waarin hij de ban wist te breken en de 0-2 zege op Villarreal inleidde. Tegelijkertijd behield Bayern München de perfecte score middels een nipte 1-2 zege op Dinamo Kiev.

Einde avontuur: Advocaat stapt op als bondscoach Irak

Dick Advocaat heeft zijn werkzaamheden als bondscoach van Irak naast zich neergelegd. Dat heeft de 74-jarige oefenmeester dinsdagavond zelf bevestigd. Advocaat stond er sinds afgelopen zomer aan het roer, maar leek niet te gaan slagen in zijn missie om het land naar het WK te loodsen.

Update: Feyenoord mist Bijlow na positieve test

Feyenoord speelt de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag waarschijnlijk zonder eerste keeper Justin Bijlow. De 23-jarige doelman testte deze week positief op corona en moet de vijfde wedstrijd in de groepsfase aan zich voorbij laten gaan. Ofir Marciano zal zijn plek onder de lat gaan innemen.

Almere City zegt vertrouwen in Verbeek op en bevestigt ontslag

Gertjan Verbeek is inderdaad niet langer trainer van Almere City. Dat nieuws lekte dinsdag tegen het einde van de middag al uit en werd kort erna bevestigd door de club zelf. Reden zijn de enorm tegenvallende prestaties van de club in de Keuken Kampioen Divisie, waar het momenteel op plek achttien staat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen