'Van de Beek wijzigt plannen na ontslag van Solskjær'

26 november 2021 – Het ontslag van Ole Gunnar Solskjær heeft de plannen van Donny van de Beek (24) bij Manchester United mogelijk drastisch veranderd. De Noorse manager deed amper een beroep op de Nederlander, maar sinds het vertrek van de oefenmeester, lonkt er opeens meer speeltijd voor de oud-Ajacied.

'Van de Beek wijzigt plannen na ontslag van Solskjær'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens ESPN-journalist Rob Dawson is het daarom niet meer zeker dat Van de Beek vertrekt in de winterstop, waar dat een maand geleden nog een zekerheidje leek. Everton hoopte hem in de zomer al te verleiden, maar toen ging Solskjær voor een (huur)deal liggen. Desondanks deed de coach geen beroep op Van de Beek, van wie een vertrek een zekerheidje leek.

Onder interim-coach Michael Carrick kreeg Van de Beek echter een basisplaats in de Champions League tegen Villarreal. De Nederlander zou de plannen van Ralf Rangnick willen afwachten. De Duitse trainer wordt de interim-manager voor de rest van dit seizoen bij The Red Devils en met een verandering in het systeem, komen er mogelijk toch meer kansen in een nieuw systeem.

Lees ookMedia maken gehakt van Memphis en Van de Beek

Hetzelfde geldt ongeveer voor medespelers Anthony Martial en Jesse Lingard, op wie ook maar weinig een beroep gedaan werd de laatste maanden. Van de Beek kwam tot in totaal zeven optredens dit seizoen verdeeld over alle competities, maar vooral ongeveer de helft van alle gemaakte minuten kreeg hij in de laatste twee officiële wedstrijden.

Premier League

gerelateerd