Excelsior
1 – 1
ADO Den Haag

Conte looft 'Ajax-target' Bergwijn: "Het was jammer voor mij"

1 december 2021 – Antonio Conte deelt de complimenten uit aan Steven Bergwijn. De aanvaller kwam onder de oefenmeester nog niet in actie, maar desondanks rekent de trainer wel op de international van Oranje. Mogelijk is het een hard gelach voor Ajax, dat veelvuldig gelinkt wordt aan de buitenspeler. Veel speeltijd kan hem doen beslissen om ook na de winterse transferperiode in Londen te blijven.

Conte looft 'Ajax-target' Bergwijn: "Het was jammer voor mij"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"We hebben het over een speler met belangrijke kwaliteiten. Het was jammer voor mij dat hij wegging in de interlandperiode, want ik had hem tijdens deze break graag beter leren kennen. Het was natuurlijk niet jammer voor hem, omdat hij scoorde en zich met het Nederlands elftal kwalificeerde voor het WK", vertelt Conte op de persconferentie, voorafgaand op het duel met stadsgenoot Brentford.

"Het is duidelijk dat hij veel kwaliteit heeft", vervolgde de Italiaan. "Hij is goed in de één tegen één, is snel en kan doelpunten maken. We zijn met hem aan het werk en hij begrijpt wat ik van hem wil. Voor mij is hij een van de aanvallers en iemand die op de drie posities voorin kan spelen. Ik zal een belangrijke evaluatie moeten maken, maar Steven zit in mijn selectie en ik reken op hem", besluit de oefenmeester over de voormalig PSV'er.

Mike Verweij liet afgelopen week weten dat Ajax werk wil maken van Bergwijn, die eerder al in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelden. Hij moet Erik ten Hag extra opties geven op de flanken, aangezien David Neres en Mohamed Daramy tijdens invalbeurten weinig indruk maken. "De interesse is kenbaar gemaakt bij het management van Bergwijn. Afgelopen zomer was het nog onbespreekbaar. Conte ziet het niet zo in Bergwijn zitten", aldus de journalist van De Telegraaf.

Reacties

Ajax

gerelateerd