Everse: "Alle partijen beter geworden van de transfer van Berghuis"

18 december 2021, 11:24

Voormalig PEC Zwolle- en Sparta-trainer Jan Everse vindt dat alle partijen beter zijn geworden van de transfer van Steven Berghuis. De aanvaller verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor Ajax en keert met zijn nieuwe werkgever zondag terug op voormalig grondgebied.

Everse was zelf in het verleden de tweede speler die overstapte van Feyenoord naar Ajax en kan zich dus wel inleven in de situatie van Berghuis. Al zijn er natuurlijk ook verschillen. "Toen waren er ook niet zoveel media als nu. En niet zoveel praatprogramma's. Supporters werden veel minder beïnvloed, dus dat was allemaal op veel kleinere schaal dan nu", stelt de inmiddels werkloze coach in gesprek met de NOS.

Berghuis kreeg veel kritiek na zijn overstap naar Ajax, vooral bij de achterban van Feyenoord. Bij die club was de oud-speler van AZ en FC Twente lange tijd aanvoerder en leek hij zich thuis te voelen. "Hij voelde zich zo belangrijk bij Feyenoord dat hij voelde dat elke actie beslissend moest zijn", zegt Everse. "En dat ging vaak nog weleens fout. Het verantwoordelijkheidsgevoel was te groot bij Feyenoord", aldus Everse, die van mening is dat Berghuis bij Ajax 'simpeler' speelt. "Bij Feyenoord zag je dat hij geïrriteerd raakte over zijn medespelers als die hem een foute pass gaven. Dan ging hij met zijn hoofd schudden en schelden op zijn medespelers."

Lees ook: Ten Hag sneert naar Feyenoord: "Berghuis heeft er nu plezier in"

Volgens Everse zou echter niemand moeten treuren om het vertrek van Berghuis, die in het buitenland een jaar voor Watford uitkwam. Die club nam hem in 2015 voor een miljoenenbedrag over van AZ. "Achteraf zijn alle partijen er beter van geworden." Berghuis keert zondag dus terug in De Kuip. Heel pikant zal het niet worden: er is namelijk geen publiek aanwezig. "Ik denk dat Berghuis er niet rouwig om is. Voor hem is het beter", besluit Everse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen