PSV hoeft transfermarkt niet op: "We zijn geen Ajax"

18 december 2021, 15:57

Het is nog maar de vraag of PSV zich deze winter gaat roeren op de transfermarkt. Trainer Roger Schmidt voelt de noodzaak in ieder geval niet. "Voor de absentie van een aantal spelers hebben we de afgelopen maanden steeds oplossingen gevonden in de huidige selectie. Je moet vertrouwen hebben in de spelers die onder contract staan als je van ze overtuigd bent."

PSV kreeg al met de nodige blessuregevallen te maken, maar staat desondanks na zestien wedstrijden bovenaan in de Eredivisie. "Met deze spelersgroep hebben we een goede situatie bewerkstelligd", stelde Schmidt in De Telegraaf. "Bovendien is het team nog volop in ontwikkeling en kan het alleen maar beter worden. Als je een goede transfer kunt doen, dan moet je daar altijd voor open staan. Natuurlijk houdt je de blik gericht op de transfermarkt, bijvoorbeeld omdat je weet dat Ibrahim Sangaré door de Afrika Cup straks zes maanden niet beschikbaar is."

Toch zijn er zeker geen garanties dat PSV zich gaat versterken. Alleen 'zinvolle' transfers zullen worden overwogen. "Bovendien is er geld voor nodig. PSV is geen Ajax, dat vorig seizoen in de winterstop 25 miljoen euro kon uitgeven." Schmidt achtte het sowieso verstandig om ook na de jaarwisseling op dezelfde voet, met dezelfde selectie, door te gaan. "We hebben maar een korte voorbereiding op de tweede seizoenshelft. We leggen de focus op de spelers die er nu zijn en de spirit waarvoor die afgelopen anderhalf jaar hebben gezorgd."

Ook uitgaande transfers lijken er zoals het er nu voor staat niet te gaan komen. Spelers als Ritsu Doan en Armindo Bruma leken daar eerder in het seizoen nog wel voor in aanmerking te komen, maar hebben hun rol in de selectie zien veranderen. "Er heeft zich niemand bij mij gemeld met het verzoek om in de winter te mogen vertrekken", verzekerde Schmidt tot slot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen