Guardiola gunt 'ongelukkige' Torres transfer en wil geen vervanger

23 december 2021 – Pep Guardiola heeft gereageerd op het vertrek van Ferran Torres. De aanvaller lijkt op weg naar FC Barcelona, dat circa vijftig miljoen euro neerlegt voor de Spaanse aanvaller. Bij de Premier League-club kwam hij in anderhalf jaar tijd tot iets meer dan veertig wedstrijden, waarin hij zestien keer scoorde en vier keer de aangever was bij een goal.

Guardiola gunt 'ongelukkige' Torres transfer en wil geen vervanger

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik wil dat mijn spelers gelukkig zijn", begint de oefenmeester op de persconferentie, voorafgaand op het duel met Leicester City. "Als een speler niet blij is, dan moet hij vertrekken. Wij zijn geen club waarbij de voorzitter en de eigenaar zeggen: 'Nee, je moet per se blijven'. Maar voor hij vertrekt, moeten de clubs er wel uitkomen. Zo werkt het in deze business."

In Spanje werd woensdagmiddag al gesproken van een akkoord tussen beide clubs, maar de overstap is nog niet officieel bevestigd. Wel is al duidelijk dat de aanvaller zelf staat te trappelen om naar Camp Nou te gaan, waar de kans op een onomstreden status een stuk groter is, gezien de krapte in de selectie voorin. Lionel Messi en Antoine Griezmann vertrokken, terwijl Sergio Agüero een punt achter zijn carrière moest zetten wegens hartproblemen.

Overigens betekent een vertrek van Torres niet dat Manchester City de markt op gaat, vertelt Guardiola. "Nee, we gaan geen nieuwe aanvaller halen. De eigenaar heeft me in ieder geval niets verteld", aldus de oefenmeester. In Engeland werd de 25-jarige voetballer Jarrod Bowen van West Ham United gelinkt aan de topclub, maar dat gerucht kan dus naar het rijk der fabelen. 

Premier League

gerelateerd