Lyon bevestigt: Bosz krijgt tot eind februari, 'td' is vertrokken

23 december 2021, 23:10

Peter Bosz (58) staat na de eerste seizoenshelft op de zeer teleurstellende dertiende plaats in de Ligue 1 met Olympique Lyon, maar de Nederlander hoeft nog zeker niet te vrezen voor zijn baan. De coach krijgt in elk geval tot en met eind februari het vertrouwen van de clubleiding. Wel is technisch directeur Juninho vertrokken bij de Franse club.

Dat heeft voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigd tegenover L'Équipe. Na de eerste seizoenshelft, die zeer teleurstellend verliep, is er een evaluatie geweest tussen beide partijen, erkent de preses. "We hebben wat tijd met Peter doorgebracht om hem onze gedachten en bepaalde oplossingen te geven. Maar er is géén mogelijkheid dat Peter voor eind februari vertrekt. Ik geef hem de maanden januari en februari om terug te komen in de competitie en misschien de beker verder te komen", aldus Aulas.

In de Coupe de France doet Lyon nog altijd mee, omdat het nog geen ronde heeft gespeeld, terwijl in de Europa League de ploeg een prima indruk maakte en vijf van de zes groepsduels won. "Peter is een zeer goede coach. Hij past nog steeds in het profiel van het soort manager dat we bij Lyon graag willen. We hebben een achterstand in de Ligue 1, maar die is te herstellen. Met een goede periode kunnen we snel tot zes punten van de bovenste plekken komen."

Lees ook: Franse journalist: "Bosz wilde eind augustus weg bij Lyon"

Volgens Aulas zijn er 'geen bussen vol met trainers van het niveau van Bosz beschikbaar'. Ook moet volgens hem de impact van het vertrek van Juninho niet worden onderschat. De technisch eindverantwoordelijke van de Franse club heeft een aflopend contract op 31 december 2021 en gaat zijn verbintenis niet verlengen. Hoewel hij tot die datum in dienst is, gaf Aulas te kennen dat hij al vertrokken is bij de Franse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen