'Stomverbaasd' na donaties voor familie Gyan: "Zelfs Ajacieden"

2 januari 2021, 16:57   Bijgewerkt: 2 januari 2021, 17:02

FSV De Feijenoorder is positief verrast door de steun uit alle hoeken voor de familie van de overleden Christian Gyan. De clubicoon van de Rotterdammers overleed vorige week op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Eerder dit weekend werd de grens van 100.000 euro al gepasseerd, inmiddels nadert de donatiecampagne de 125.000.

Liefst 8000 mensen hebben inmiddels al 120.000 euro gedoneerd, bevestigt supportersvereniging FSV De Feijenoorder in gesprek met RTV Rijnmond. "Stomverbaasd zijn we. Dat het zó hard zou gaan, had ik niet verwacht", reageert Lennard Montizaan. "Veel mensen doneren 15 tot 20 euro, maar sommigen ook honderden euro's. Ook supporters van bijvoorbeeld FC Groningen en zelfs van Ajax hebben bijdrages gedaan. Echt hartverwarmend."

Na het weekend maakt de familie van Gyan meer bekend over de uitvaart van de voormalig rechtsback. De familie had geld nodig om een dienst te organiseren en de openstaande schulden van de ex-Feyenoorder af te betalen. Vanwege hoge medische kosten van zijn zoon en hemzelf verkeerde hij de laatste jaren van zijn leven in financieel zwaar weer.

Gyan speelde in tien jaar tijd slechts iets meer dan honderd wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord, maar groeide uit tot absolute publiekslieveling. De rechtsachter won in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen