Weer Belgische kritiek op Lang: "Elke vijf minuten aandacht nodig"

10 januari 2022, 12:51

Als het aan de Belgische oud-international Marc Degryse ligt, krijgt Club Brugge-aanvaller Noa Lang niet de Gouden Schoen voor beste speler van de Pro League. De prominente voormalige voetballer denkt dat het gedrag van Lang de titelhouder punten gaat kosten.

Komende woensdag wordt de felbegeerde individuele prijs uitgereikt. Lang is één van de genomineerden, maar lijkt door zijn reputatie naast de trofee te gaan grijpen. Want, zo stelt Degryse in de HLN Sportcast: "Het is ook belangrijk hoe iemand zich gedraagt als prof, ten opzichte van de buitenwereld en de kritiek die hij krijgt. Dat laatste hoort er nu eenmaal bij in het voetbal. Als je Lang qua persoonlijkheid en karakter dan naast Charles De Ketelaere en Hans Vanaken legt, dan legt hij het op zijn gedrag af tegen hen. Daar ben ik zeker van."

Ook Lior Refaelov, de meest recente winnaar van de Gouden Schoen, vindt niet dat Lang er met de prijs vandoor mag gaan. "Vergeleken met Lang heeft De Ketelaere niet elke vijf minuten aandacht nodig. De winnaar van de prijs moet een totaalpakket zijn, het gaat niet alleen maar om presteren op het veld."

Lees ook: Kritiek op Noa Lang: "Vijf keer in zes minuten"

In de Pro League kwam Lang dit seizoen tot dusver tot twintig wedstrijden voor Club Brugge. Daarin was de oud-speler van FC Twente en Ajax goed voor zes doelpunten. Ook leverde Lang – die dit seizoen zijn interlanddebuut bij het Nederlands elftal maakte – tien assists af. In Brugge heeft de Nederlander nog een contract tot de zomer van 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen