Romano onthult enorme transfersom voor Neres

12 januari 2022, 13:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

David Neres gaat zijn carrière vervolgen bij Shakhtar Donetsk. De Oekraïnse topclub hoopt de Braziliaan op korte termijn te presenteren als nieuwe aanwinst. De 24-jarige Braziliaan verkast volgens transferspecialist Fabrizio Romano voor een enorme transfersom naar Shakhtar, waardoor Ajax geen verlies maakt op de vier jaar geleden gekochte aanvaller.

Romano meldt namelijk dat Neres voor een bedrag van rond de zestien à zeventien miljoen euro naar Oost-Europa verkast. De clubs zijn momenteel in de afrondende fase van de onderhandelingen en hopen de deal spoedig te beklinken. Daarmee bewandelt Neres dezelfde weg als Lassina Traoré, die afgelopen zomer eveneens koos voor een avontuur in Oekraïne.

Neres kwam in januari 2017 voor liefst twaalf miljoen euro naar Ajax, dat hem overnam van São Paulo. Lang leek het erop dat Ajax veel winst ging maken op de aanvaller, zeker nadat hij een ijzersterk seizoen beleefde in de Champions League. In 2019 strandde het Amsterdamse avontuur pas in de halve finale. 

Ajax wil zich na het aanstaande vertrek van Neres graag versterken met een nieuwe aanvaller. Daarvoor is Steven Bergwijn in beeld. Romano meldt echter dat Spurs minstens vijftien miljoen euro verlangt voor de buitenspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen