Fraser zit contract niet uit en kondigt afscheid bij Sparta aan

1 februari 2022, 10:16   Bijgewerkt: 1 februari 2022, 10:23

Henk Fraser is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Sparta. De oefenmeester heeft bij de clubleiding aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Dat bevestigde de club dinsdagochtend. Zijn contract liep eigenlijk nog door tot medio 2024. Fraser combineerde zijn functie dit seizoen met het assistent-bondscoachschap bij het Nederlands elftal. 

"Ik werk al 3,5 jaar bij een prachtige club en van die periode zijn we drie seizoenen heel succesvol geweest", begon Fraser zijn toelichting op de clubwebsite. "Dit seizoen gaat het moeizamer, maar ik heb samen met mijn staf de volledige motivatie om Sparta naar een goed einde van het seizoen te brengen. Daar doet mijn beslissing om te vertrekken niets aan af. Ik vind het passend om na zo'n lange periode vroegtijdig aan te geven dat ik ga vertrekken, zodat de club zich goed kan oriënteren op een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelde dat Fraser een vroegtijdig einde aan zijn verblijf op Het Kasteel kon maken door een clausule in zijn contract. "Ik werk nu anderhalve maand samen met Henk Fraser en daarin hebben we gezamenlijk de selectie versterkt. Daarin zijn we samen opgetrokken. Henk heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt om gebruik te maken van zijn clausule. Voor de resterende maanden werken we allemaal aan niets anders dan op een zo goed mogelijke manier af te sluiten bij Sparta."

Na eerder hoofdtrainer te zijn geweest van ADO Den Haag en Vitesse - met laatstgenoemde won hij de KNVB Beker - tekende Fraser in 2018 voor Sparta. Ook daar beleefde hij mooie momenten, met onder meer promotie naar de Eredivisie en vorig seizoen zelfs kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal. Dit seizoen staat zijn ploeg er met een vijftiende plaats minder goed voor. Daarbij is Fraser sinds dit seizoen ook assistent van Louis van Gaal bij Oranje. Zijn contract daar werd onlangs verlengd tot na het WK van komend najaar, wat zijn besluit om bij Sparta te vertrekken wellicht kan verklaren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen