Komt opvolger van Overmars bij Ajax ook bij FC Utrecht vandaan?

8 februari 2022, 07:44

Wie moet de nieuwe directeur voetbalzaken bij Ajax worden? Na het vertrek van Marc Overmars moeten de Amsterdammers op zoek naar een vervanger. Mogelijk komt die net als de huidige trainer Erik ten Hag wel over uit Utrecht.

Het Parool weet namelijk dat de naam van Jordy Zuidam intern al eerder is gevallen in Amsterdam. 'Als trainer van FC Utrecht gaf Ten Hag in 2015 de ruimte aan Zuidam om het vak van technisch directeur in de vingers te krijgen. Ze werkten twee jaar goed en intensief samen. Zuidam geldt op dit moment als een van de betere 'voetbalbazen' in de Eredivisie', schrijft de middagkrant. Ook staat te lezen dat de club op zoek moet naar een man met wie Ten Hag kan 'lezen en schrijven'.

En dat is cruciaal om Ten Hag te kunnen behouden als hoofdcoach van Ajax. Want Overmars was vakinhoudelijk twee handen op een buik met Ten Hag. 'Hun samenwerking wierp zijn vruchten af. Overmars mocht ruim investeren in spelers, Ten Hag liet zijn voetballers excelleren waardoor hun transferwaarde enorm steeg', staat te lezen in de analyse. Daardoor moet de club er volgens het Amsterdamse medium alles aan doen om Ten Hag wel binnenboord te houden, mogelijk met de komst van Zuidam.

Lees ook: NRC maakt smerige bijnaam en gedrag van Overmars bekend

'Ten Hag heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar. In december zei hij een langer verblijf in Amsterdam niet uit te sluiten. Overmars was belangrijk voor hem, maar de band met zijn selectie, met zijn stafleden en met de rest van de organisatie (jeugdopleiding) is eveneens goed', weet het medium. Bovendien ligt Ajax onder Ten Hag ook weer op koers voor een aantal belangrijke prijzen. Eerder werd Gerry Hamstra, de rechterhand van Overmars, ook al geopperd als potentiële opvolger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen