Papieren winteraanwinst AZ nog niet in orde: "Druk in gesprek"

11 februari 2022, 15:02

Het is nog onduidelijk of Kamal Sowah dit weekend in actie kan komen voor AZ. De van Club Brugge gehuurde aanvaller heeft 48 uur voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn werkvergunning nog altijd niet binnen. Om diezelfde reden miste Sowah de competitiewedstrijd tegen PSV (1-2 winst) en het bekerduel met RKC Waalwijk (0-4 winst).

Sowah kan zijn debuut voor AZ maken zodra hij zijn werkvergunning binnen heeft. "Wie weet", laat trainer Pascal Jansen op het clubkanaal weten. "We zijn druk in gesprek met de IND en ik hoop op positief nieuws." Waar Sowah een twijfelgeval is voor het duel met Go Ahead, zijn Jelle Duin (geblesseerd) en Pantelis Hatzidiakos (geschorst) er sowieso niet bij.

Hatzidiakos zal tegen Go Ahead worden vervangen door Sam Beukema, die zodoende als basisspeler terugkeert op De Adelaarshorst. De 23-jarige verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij de club uit Deventer, brak er door in het profvoetbal en groeide er uit tot onbetwiste basisspeler. Afgelopen zomer werd hij door AZ weggekocht bij Go Ahead.

Eerder dit seizoen won AZ met liefst 5-0 van Go Ahead. "Dat was een mooie wedstrijd", blikt Jansen terug. "We speelden vrij aardig en het was in ieder geval een moment waarop we hebben gezien waartoe we in staat zijn. Laten we hopen op meer van zulke wedstrijden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen