Bert van Marwijk ontslagen als bondscoach Emiraten

12 februari 2022, 14:29   Bijgewerkt: 12 februari 2022, 14:38

Bert van Marwijk is ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, zo maakt de United Arab Emirates Football Association (UAEFA) zaterdag bekend. Een verschil van inzicht over de te varen koers heeft tot de breuk geleid.

Van Marwijk heeft het iets langer dan een jaar volgehouden als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Met het land plaatste de Nederlandse trainer zich voor de laatste van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus, waarin twee rechtstreekse toegangsbewijzen voor de eindronde in Qatar zijn te verdienen.

Iran en Zuid-Korea hebben beslag gelegd op de WK-tickets, maar de Verenigde Arabische Emiraten kan zich alsnog plaatsen voor het toernooi. Daarvoor moet de voormalig ploeg van Van Marwijk als derde in de poule eindigen. Met twee wedstrijden te gaan bezet de Verenigde Arabische Emiraten die felbegeerde plek, die recht geeft op de play-offs.

De Verenigde Arabische Emiraten vervolgt de WK-missie zonder Van Marwijk. In de laatste twee kwalificatiewedstrijden zijn Irak en Zuid-Korea de tegenstanders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen