Vitesse krijgt tip van vertrokken Spors en strikt opvolger

15 februari 2022, 08:29   Bijgewerkt: 15 februari 2022, 10:34

Vitesse heeft een nieuwe technisch directeur op het oog: Benjamin Schmedes (36) is in beeld om de nieuwe technisch eindverantwoordelijke te worden in Arnhem. Nadat eerder de naam van zijn Duitse landgenoot Jochen Schneider viel, is ditmaal de voormalig hoofdscout van Hamburger SV een serieuze optie. Later in de ochtend kwam er een update, zie onder. 

Dat schrijven De Telegraaf en De Gelderlander althans. Clubeigenaar Valeri Oyf is de man die de kar aan het trekken is in de zoektocht naar de opvolger van Johannes Spors. Hij vertrok in december naar Genoa, maar helpt de Arnhemmers nog wel in de opvolging voor zijn eigen diensten. Tot deze window nam Marcel Klos de honneurs waar, maar hij is Spors inmiddels naar Italië gevolgd.

Schmedes was eerder werkzaam als hoofdscout in Hamburger en had ook de rol van sportief directeur bij VfL Osnabrück. Afgelopen zomer is hij daar vertrokken en was hij ook in de race om naar Schalke 04 te gaan, maar die overgang liep uiteindelijk spaak. Sindsdien heeft hij nog geen andere club gevonden, waardoor de oud-prof eventueel snel kan instappen in Arnhem.

Lees ookOpenda is toe aan een nieuwe stap

'Vitesse zou de nieuwe technisch directeur willen presenteren voor de historische wedstrijd tegen Rapid Wien', schrijft De Gelderlander, dat eveneens weet dat Schneider (51) inmiddels dus zou zijn afgevallen. Naast de tips van de vertrokken Spors maakt Oyf ook gebruik van headhunters bij het zoeken naar een nieuwe technische baas.

Update 10.33 uur: Vitesse kondigt nieuwe man aan

Enkele uren nadat de deal aangekondigd werd door de diverse media, heeft Vitesse het bericht bevestigd. De Duitser tekent een contract  contract tot medio 2024 in Arnhem. "Benjamin past heel duidelijk in de weg die wij zijn ingeslagen met Vitesse, als gaat om kennis, ervaring en voetbalvisie. We zijn dan ook verheugd dat de samenwerking, na een aantal goede en uitgebreide gesprekken, rondgekomen is", licht algemeen directeur Pascal van Wijk weten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen