Elanga (19) toont zich belangrijke troef voor United tegen Atlético

23 februari 2022, 22:58

De eerste ontmoeting tussen Atlético Madrid en Manchester United in de achtste finale van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Lang leek het de thuisploeg te gaan worden, maar de negentienjarige Anthony Elanga toonde zich een belangrijke supersub namens de Engelse topclub.

Het is sinds dit seizoen dat er geregeld een beroep wordt gedaan op het Zweedse talent Elanga. Sinds de jaarwisseling kwam de aanvaller zelfs in elke wedstrijd in actie. Afgelopen weekend tekende hij tegen Leeds United (2-4) nog voor zijn derde goal in de hoofdmacht en drie dagen later was het dus opnieuw raak. Elanga kwam in de 75e minuut binnen de lijnen bij een 1-0 achterstand en tekende vijf minuten later voor zijn eerste treffer ooit in de Champions League. Na een snelle uitbraak maakte hij zich los van zijn bewaker en schoot hij in de verre hoek binnen.

Helemaal conform het spelbeeld was de gelijkmaker niet, want het schot van Elanga was pas het eerste schot op doel in de gehele wedstrijd. Tot dan toe speelde United een matige wedstrijd en was het Atlético dat dankzij een vroege treffer op een overwinning leek af te stevenen. Al in de zesde minuut ontsnapte João Felix uit de rug van Harry Maguire en kon hij zo een voorzet van Renan Lodi binnenkoppen. 

Uiteindelijk zal Atlético balen dat het de wedstrijd niet eerder in het slot had gegooid. Als er een ploeg was die daar de mogelijkheden toe had, waren de het Madrilenen. Met name Sime Vrsaljko en Antoine Griezmann zullen aan hun kansen nog wel even terugdenken. Zij raakten respectievelijk de paal en de lat en verzuimden daarmee Atlético de verdiende overwinning te schenken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen