Leegloop bij Krasnodar: acht spelers en trainer vertrekken

4 maart 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FK Krasnodar zal de komende periode met een aanzienlijk kleinere selectie moeten werken. Liefst acht spelers hebben er door de Russische inval in Oekraïne voor gekozen om de club te verlaten. Eerder deed trainer Daniel Farke al hetzelfde. 

Het betreft acht spelers uit verschillende landen: Jhon Córdoba, Viktor Claesson, Rémy Cabella, Wanderson, Júnior Alonso, Christian Ramírez en Erik Botheim. Enkelen van hen golden als vaste basisspelers en met Córdoba vertrekt zelfs de topscorer en recordaankoop van de club. Afgelopen zomer werd de Colombiaan voor twintig miljoen euro overgenomen van Hertha BSC, waarmee hij de duurste Krasnodar-aankoop ooit werd. 

De spelers staan vooralsnog wel onder contract, maar hebben speciaal verlof gekregen. De verwachting is dat zij terug zullen keren naar hun thuisland. Eerder werd het contract van de pas recent aangestelde trainer Daniel Farke wel verscheurd, nog voor hij ook maar een wedstrijd van de ploeg geleid had. Oud-Feyenoorder Tonny Vilhena staat nog altijd onder contract bij Krasnodar. Hij wordt op dit moment verhuurd aan Espanyol.

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn ook voor de Russische clubs groot. Al diverse spelers en trainers besloten het land deze week te verlaten, maar Krasnodar is de eerste club die in een keer veel spelers tegelijk verliest. Eerder maakte de internationale spelersvakbond FIFPro zich al hard voor een noodoplossing die het mogelijk maakt dat alle buitenlandse spelers de Russische competitie transfervrij kunnen verlaten.

Lees ook: FIFPro probeert alle spelers in Rusland transfervrij te krijgen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen