Bedreigde Vince Gino Dekker zorgt voor plottwist in transfersoap

5 maart 2022, 10:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vince Gino Dekker heeft een streep gezet door zijn transfer naar IJsselmeervogels. De 24-jarige aanvaller zal ook volgend seizoen uitkomen voor SV Spakenburg. En dat mag opmerkelijk worden genoemd.

Dekker maakte in januari bekend dat hij in de zomer de overstap maakt naar IJsselmeervogels, de aartsrivaal van Spakenburg. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de harde kern van zijn huidige club. Dekker werd in de daaropvolgende weken geïntimideerd en bedreigd en tijdens een oefenwedstrijd tegen Quick Boys zelfs aangevallen door een relschopper.

'Vince Gino Dekker heeft besloten om volgend jaar niet voor IJsselmeervogels te gaan voetballen', aldus Spakenburg in een statement. 'De aanleiding voor dit besluit is gelegen in de dreigementen en intimidaties die Vince Gino Dekker en zijn gezin ten deel zijn gevallen na bekendmaking van zijn overstap naar IJsselmeervogels. Vince Gino Dekker had nooit verwacht dat de reacties zo heftig zouden zijn. Teneinde zichzelf en zijn gezin te beschermen, heeft hij de overeenkomst met IJsselmeervogels inmiddels vernietigd.'

Dekker werd opgeleid door Ajax en vijftien wedstrijden namens Jong Ajax in de Eerste Divisie. Nadat een doorbraak in Amsterdam uitbleef, stapte hij over naar AZ. Bij de beloften van de Alkmaarders kwam hij tot achttien wedstrijden op het tweede niveau. In 2019 kwam Dekker een half jaar uit voor Go Ahead Eagles om vervolgens bij Spakenburg aan de slag te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen