Supportersclub Vitesse wil gesprek vanwege reeks incidenten

7 maart 2022, 16:18

Voor Supportersvereniging Vitesse is de maat na een opeenstapeling van incidenten vol. De voorzitter van de fanclub, Roderik van Veelen, gaat dinsdag om tafel met diverse partijen om de wanordelijkheden door Arnhemse 'supporters' een halt toe te roepen.

Van Veelen en zijn supportersclub willen ingrijpen na de compleet uit de hand gelopen wedstrijd tussen Vitesse en Sparta van afgelopen vrijdag. Daarin werd vuurwerk op het veld gegooid en afgestoken, Sparta-doelman Maduka Okoye bekogeld met een beker bier en rende zelfs een bezoeker het veld op richting diezelfde Okoye. Daardoor werd de wedstrijd zes minuten voor tijd gestaakt.

Van Veelen is er helemaal klaar mee. "We willen niet alleen afstand nemen, maar ook actie ondernemen. Oftewel: niet alleen roepen, maar ook doen. Er is een hoop werk aan de winkel", laat De Telegraaf optekenen. Het ging niet alleen tegen Sparta mis. Zo werd ook de wedstrijd tegen FC Utrecht van vorige week ontsierd door wangedrag vanaf de tribunes.

De supporters gaan om tafel met de club. "We willen weten wat er leeft, in gesprek blijven en de fans begrijpen. Ik heb het idee dat de sociale controle een beetje weg is sinds de uitbraak van het coronavirus. Er zijn nieuwe generaties, jonge groepen met een bepaalde bewijsdrang. Er moet meer bewustwording ontstaan dat op deze manier het imago van Vitesse schade oploopt. En dat gedrag moeten we de kop indrukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen