Willem II geeft tekst en uitleg over Mathijsen en ontslag Grim

8 maart 2022, 11:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II heeft trainer Fred Grim op straat gezet en heeft besloten technisch directeur Joris Mathijsen voorlopig op non-actief te stellen. In een verklaring op de eigen clubwebsite geven de Tilburgers aan dat de tegenvallende sportieve prestaties de reden waren voor het congé van Grim en dat de beslissing rondom Mathijsen is gebaseerd op een verschil van inzicht.

Deze beslissingen zijn genomen door de Raad van Commissarissen van de club. Voorzitter van de RvC Jan van der Laak licht het besluit toe. "Het valt ons zwaar om na bijna zes jaar waarin we lang, intensief en goed met Joris hebben samengewerkt, hem op non-actief te moeten stellen. Met de directeur en mens Joris hebben we al die jaren een erg goede relatie gehad. De club is hem zeer dankbaar voor zijn jarenlange toewijding, verdiensten en successen voor de club. Er is een verschil van inzicht over het technisch beleid."

Van der Laak wijdt het ontslag van Grim juist aan de sportieve prestaties. "Het is een moeilijke beslissing geweest al in het eerste seizoen van Fred afscheid te nemen. De samenwerking met de spelersgroep, stafleden en overige medewerkers van de club is goed, maar in het belang van de club en lijfsbehoud in de Eredivisie moeten we dit noodzakelijke en vervelende besluit nemen. We zijn Fred dankbaar voor de prettige samenwerking."

Lees ook: Willem II grijpt keihard in: Grim op straat

Grim zelf baalt van het besluit van de club. "Het is erg zonde dat aan mijn nog korte periode bij Willem II een einde komt. Ik heb hier samen met mijn collega's goed kunnen werken, maar om meerdere redenen staan we na 25 wedstrijden niet daar waar we willen staan. Het is erg jammer dat de goede samenwerking met de mensen met wie ik dagelijks werkte nu eindigt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen