Vitesse heeft schuld van 150 miljoen: "Maar er is al interesse"

13 maart 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse-eigenaar Valeri Oyf maakte een paar dagen geleden bekend dat hij de club wil verkopen. Door zijn Russische nationaliteit is zijn positie onhoudbaar geworden. De vraag is echter of er gegadigden zijn om een club met een schuld van 150 miljoen euro te kopen. Volgens directeur Pascal van Wijk is er in ieder geval al interesse.

Voor de camera van ESPN gaat hij in op de schuld. "Het is heel duidelijk wat onze schuld is, dat zijn openbare jaarrekeningen en nu is het onderhandelen daarover. Het gaat om een schuld van 150 miljoen euro. Belangrijk is dat Valeri Oyf twee voorwaarden heeft gesteld in de verkoop. Enerzijds moet de continuïteit van de club worden gewaarborgd en anderzijds moeten wij invulling kunnen blijven geven aan onze sportieve ambities."

Bij de NOS gaat hij verder in op de voorwaarden. "Ja er zijn sportieve ambities. Je kunt een bepaalde koper hebben, die verder helemaal niets doet, dan wordt het lastig. Daarom is dat een belangrijke voorwaarde. Wat voor een koper komt er? Wat is de kapitaalkracht? Daar moet je aan denken. Het is vrijdag bekend geworden en er is al best wel wat interesse, kan ik vertellen. Daar kan ik verder niets over zeggen."

Lees ook: Vitesse vindt speculaties over voortbestaan club 'prematuur'

"Zo'n bericht komt naar buiten en dat is natuurlijk best wel een opschuddend bericht. Dat merk je overal en bepaalde berichten zijn er wel. Als ik het aantal berichten optel, dan weet ik het niet precies, maar het geeft wel aan dat er interesse is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen