De Graafschap schakelt door na ontslag en vindt tijdelijke hoofdcoach

16 maart 2022, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Graafschap heeft razendsnel een tijdelijke opvolger voor de ontslagen Reinier Robbemond gevonden. De taken zullen tot nader order worden overgenomen door clubicoon Jan Vreman, die momenteel werkzaam is als trainer van De Graafschap onder 18.

Dat meldt Omroep Gelderland. Vreman was in 2014 al eens interim-hoofdcoach na het ontslag van Pieter Huistra. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat Vreman een contract kreeg als hoofdcoach van de Doetinchemmers. Hij slaagde er direct in om De Graafschap aan promotie naar de Eredivisie te helpen. Het seizoen daarna deed hij een stap terug en ging hij als beloftencoach aan de slag.

Lees ook: Ontslag De Graafschap-trainer Robbemond lekt uit

Het is vooralsnog niet het plan dat Vreman ook nu als hoofdtrainer actief blijft. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de 56-jarige Vreman het seizoen afmaakt aan het roer van De Graafschap, dat volop meedoet in de strijd om promotie. Daarvoor dient er wel een einde te komen aan de magere reeks, die Robbemond uiteindelijk de kop kostte. Vreman treft komende vrijdag als eerste MVV.

Het bestuur zal zich op de achtergrond beraden op de toekomst van de club. Daarvoor dient voor komend seizoen een nieuwe hoofdcoach te worden gestrikt. Henk Fraser, die al heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij Sparta, bekende onlangs in een interview ooit graag bij De Graafschap te willen werken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen