Waarom Heracles zwijgt over de afgeronde Vloet-transfer

29 maart 2022, 08:09

Rai Vloet (26) heeft de deur bij Heracles Almelo definitief achter zich dichtgetrokken. Hoewel er nog altijd niets naar buiten is gekomen vanuit de Eredivisie-club, zou de deal volgens TC/Tubantia rond zijn. Er is in samenspraak met de nabestaanden van het ongeluk waarbij Vloet betrokken was besloten om niets te communiceren. 

'Dat de club nu niets meer naar buiten brengt over Vloet is een keus die samen is gemaakt met de familie van het slachtoffer', schrijft de ochtendkrant over de kwestie van Vloet. Er is een gesprek geweest met de mensen rond het overleden vierjarig jongetje en daarin is besloten om uit respect te zwijgen over de zaak.

Heracles Almelo doet dat sinds de blunder om Vloet nog wél speelminuten te geven, iets wat het deed op basis van gelogen woorden van Vloet. 'Vloet verdween uit beeld en liet zich niet meer in Almelo zien. Vloets rechtszaak laat, zoals vaak in dit soort zaken, nog een tijd op zich wachten. Het kan soms wel een tot anderhalf jaar duren. Intussen is de speler vrij om te gaan en staan waar hij wil en Vloet 'vluchtte' naar Kazachstan', zag het regionale medium.

Lees ook: Heracles Almelo 'verbaasd' over transfer Vloet: 'Verre van rond'

Dat de voetballer zelf doorgaat met zijn leven, wringt. '4,5 maand na de fatale nacht poseerde hij met zijn nieuwe clubtenue', doelende op FC Astana. 'Al liet hij de lach achterwege, zijn leven lijkt verder te gaan en hij krijgt er waarschijnlijk nog vorstelijk voor betaald ook.' Dat geldt niet voor Heracles Almelo: eveneens op verzoek van de nabestaanden is afgesproken dat de Eredivisionist geen euro aan de inmiddels wél afgeronde transfer verdient.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen