Oranje-keeper Flekken opvolger Neuer? "Zullen aan Mark denken"

29 maart 2022 – Met Duitsland treft het Nederlandse elftal dinsdagavond opnieuw een sterke tegenstander. Oranje hoopt met dit mooie affiche vertrouwen te tanken in aanloop naar het WK en uitzicht te houden op Pot 1. Voor doelman Mark Flekken, al zijn hele carrière actief in Duitsland, is het een extra bijzondere wedstrijd. FCUpdate.nl bekijkt met Jack's Casino naar het bijzondere duel voor de sluitpost.  

Oranje-keeper Flekken opvolger Neuer? "Zullen aan Mark denken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Flekken (28) vertrok toen hij bij het O17 team van Roda JC actief was al naar Duitsland, waar hij tekende bij Aachen. Via Aachen, Greuther Fürth, MSV Duisburg is de doelman terechtgekomen bij de verrassende nummer vijf van de Bundesliga: SC Freiburg. De Limburger, die dinsdagavond zijn tweede wedstrijd voor Oranje gaat spelen, kent de Duitse spelers dus maar al te goed. Pakt dat in het voordeel van de sluitpost van Oranje uit? Als Flekken zijn doel schoon houdt en met het Nederlands elftal ook zijn tweede (oefen)interland wint, krijg je bijna vijf (!) keer je inzet terug! De enige interland van Van Gaal tegen Duitsland eindigde wel doepluntloos...

In Duitsland staat de goalie er in elk geval uitstekend op, want Bayern München zou bij het vervangen van de dinsdagavond afwezige Manuel Neuer (alweer 36 jaar) zomaar eens aan Flekken kunnen denken, zei Sven Beuckert, voormalig keeperstrainer van Flekken bij MSV Duisburg tegenover de NOS. "Mark is momenteel voor bijna iedere topclub interessant, ook voor Bayern München. Als Manuel Neuer zou stoppen, dan zullen ze bij Bayern ook aan Mark denken. Daar ben ik van overtuigd", liet hij weten. 

Keeperstrainer bij Freiburg én Duitsland 
Toch zijn er genoeg redenen om te verwachten dat het Nederlands elftal in ieder geval één tegengoal moet incasseren. Tegen Denemarken bleek namelijk dat het achterin, voornamelijk in de tweede helft, niet altijd even goed stond. De Denen maakten zelfs een derde treffer, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast kwamen de Duitsers in alle laatste drie ontmoetingen tussen Nederland en Duitsland twee keer tot scoren en daarnaast weten de aanvallers van bondscoach Hansi Flick andersom maar al te goed hoe ze Flekken moeten bestrijden.

De keeperstrainer van de nationale ploeg van Duitsland, Andreas Kronenberg, is bij Freiburg namelijk ook de keeperstrainer van Flekken. Alle aanvallers van die Mannschaft hebben daarom de afgelopen dagen intensief gesproken met de keeperstrainer om te weten op welke wijze ze Flekken het nakijken kunnen geven. Komt Duitsland in Amsterdam minimaal één keer tot scoren? Dan krijg je ruim twee keer je inleg terug!

Doelpunt Timo Werner
De spits bij de Duitsers is meestal Timo Werner. Werner heeft het lastig bij Chelsea, maar is het scoren zeker nog niet verleerd. Zaterdag was de 26-jarige aanvalsleider namelijk nog trefzeker voor die Mannschaft, toen Israël met 2-0 werd verslagen. Trekt Werner die lijn door en is hij vanavond ook trefzeker tegen Oranje? Dan win je bijna 3,5 keer je inzet!

Reacties

Oranje

gerelateerd