Volgende vertrekker Go Ahead: Groningen maakt transfer officieel

15 april 2022 – FC Groningen heeft zich versterkt met Ragnar Oratmangoen. De 24-jarige aanvaller komt na dit seizoen over van Go Ahead Eagles en ondertekent een contract dat hem tot 2025 aan zijn nieuwe club verbindt. Het is niet de eerste - en naar verwachting ook zeker niet de laatste speler die vertrekt uit Deventer.

Volgende vertrekker Go Ahead: Groningen maakt transfer officieel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het ging vrijdag snel rond de transfer van Oratmangoen. De rechtsbuiten zou volgens eerdere berichtgeving bij meerdere clubs in de belangstelling staan, al had Groningen de beste papieren. Dat bleek toen de transfer 's avonds bevestigd werd. Het zal de vijfde club worden van de 24-jarige Brabander, die eerder voor NEC, TOP Oss en SC Cambuur uitkwam. Hij speelde pas een seizoen in het shirt van Go Ahead. 

"Ik zie FC Groningen als een heel mooie en bovengemiddelde club waar ik opnieuw de kans krijg om mezelf te bewijzen", motiveerde Oratmangoen, dit seizoen goed voor vier assists (geen goals) in 28 wedstrijden, op de clubwebsite van zijn huidige werkgever. "Een nieuwe tussenstap om te kijken waar mijn lat ligt. Ik zie het als een uitdaging om mezelf ook bij een stabiele Eredivisieclub als FC Groningen te laten zien en mijn stempel te drukken."

Leegloop
Naast Oratmangoen zullen ook Luuk Brouwers (FC Utrecht) en hoofdtrainer Kees van Wonderen (sc Heerenveen) komende zomer vertrekken. Technisch directeur Paul Bosvelt gaf de leegloop bij zijn club echter een positieve draai. "Dit is de vierde transfer in krap een jaar, na Sam Beukema, Jay Gorter en Brouwers. Allemaal spelers die we zelf hebben opgeleid of die transfervrij bij ons zijn binnengekomen, en zich hier goed ontwikkelen."

"Ja, en dan hoort het erbij dat er interesse komt", snapte hij. "Dat moeten we alleen maar zien als een compliment, voor de speler en de club. Aan ons de uitdaging om waardige opvolgers aan te trekken. Met de komst van bijvoorbeeld Evert Linthorst en Rashaan Fernandes hebben we al een begin gemaakt."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd