Done deal: AZ speelt met komst De Wit in op vertrek Wijndal

19 april 2022, 21:43

Hoewel het Eredivisieseizoen nog niet is afgelopen, zijn veel ploegen op de achtergrond al druk bezig met volgend seizoen. AZ, bijvoorbeeld. De Alkmaarders hebben zich dinsdagavond, zoals verwacht, versterkt met Mees de Wit. De vleugelverdediger komt na afloop van dit seizoen over van PEC Zwolle. De Zwollenaren ontvangen een transfersom ter waarde van twee miljoen euro. 

Of PEC Zwolle nou wel of niet degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, het moge duidelijk zijn dat De Wit het niveau van de Zwollenaren is ontgroeid. De vleugelverdediger streek afgelopen zomer neer in de Overijsselse hoofdstad en maakt sindsdien een meer dan goede indruk. Dat deed hij voor de winterstop ook in het uitduel met AZ. In Alkmaar was De Wit er met twee doelpunten verantwoordelijk voor dat PEC Zwolle een punt overhield aan het bezoek aan AZ. 

Met ingang van volgend seizoen draagt De Wit dus het shirt van de Alkmaarders. ''Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen'', reageert hij op de clubsite. ''AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-4 en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt.'' De Wit heeft in Alkmaar een contract getekend tot medio 2027. Met zijn komst lijkt AZ alvast in te spelen op het mogelijke vertrek van Owen Wijndal. De aanvoerder zette onlangs weliswaar zijn handtekening onder een nieuw contract, maar het is geen geheim dat hij komende zomer een stap hogerop hoopt te zetten. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen