Ajax-target Schreuder dankt Lang tegen Overmars en is koploper

24 april 2022, 15:30

Club Brugge is de kampioenspoule in de Belgische Jupiler Pro League uitstekend begonnen. Terwijl vrijwel alle persvragen aan trainer Alfred Schreuder over Ajax gaan, moet hij zich zien te focussen op de titelrace met Club Brugge. Het speelde zondag tegen het Royal Antwerp van Marc Overmars en won met 1-0 door een belangrijke assist van Noa Lang.

Lang was de enige Nederlander die van Schreuder in de basis mocht beginnen. Ruud Vormer en Bas Dost begonnen niet alleen op de bank, maar eindigden daar ook. Voormalig Ajacied Mats Rits stond wel in de basis en hij zag hoe zijn ploeg nog voor rust op voorsprong kwam. Lang was verantwoordelijk voor de assist en Tajon Buchanan opende de score.

Club Brugge had licht de overhand in het spelbeeld, maar Royal Antwerp kreeg de betere kansen. Al met al was een gelijkspel wellicht een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd, maar Brugge ging er toch met de zege vandoor. Dat betekent dat Brugge de eerste wedstrijd in de kampioenspoule heeft gewonnen en zodoende eindelijk weer eens aan kop gaat in de competitie.

Lees ook: Schreuder de nieuwe Ajax-trainer? ''Ik acht die kans heel groot''

Het staat nu met 39 punten gelijk met Union St. Gilloise, maar aangezien alleen het doelsaldo van de kampioenspoule telt, staat Brugge nu aan kop. Union St. Gilloise heeft zondag zelf overigens ook weer de mogelijkheid om die positie weer over te nemen, want om 18:30 uur speelt het tegen Anderlecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen