Frenkie de Jong reageert op gesprek met Xavi: ''Iedereen is blij''

1 mei 2022, 23:20

FC Barcelona boekte zondagavond een welkome en belangrijke overwinning op Mallorca. Van harte ging het niet, maar dankzij doelpunten van Memphis Depay en Sergio Busquets zette de ploeg van Xavi een grote stap richting Champions League-voetbal. De oefenmeester had in zijn basiself niet alleen een plekje ingeruimd voor Memphis, maar ook voor Frenkie de Jong. De middenvelder speelde een goede wedstrijd en maakte die helemaal vol.

Bij Ajax was dat een uitzondering op de regel, maar in Spanje wordt De Jong regelmatig voor het laatste fluitsignaal naar de kant gehaald. Dat was ook vorige week in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano naar de kant gehad. Daar was De Jong zichtbaar niet over te spreken. Bij het verlaten van het veld maakte hij een geïrriteerde indruk. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Ook Xavi merkte de frustraties bij zijn middenvelder. Om die reden ging de oefenmeester van de week met hem in gesprek. ''We hebben een goed één-op-één-gesprek gehad'', zei Xavi in de aanloop naar het thuisduel met Mallorca.

Lees ook: De leeuw brult weer: Memphis betaalt vertrouwen van Xavi terug

Die mening wordt gedeeld door De Jong. ''Het gesprek met Xavi was erg goed. Ik heb vertrouwen in mezelf en de coach zegt dat hij dat ook heeft, dus iedereen is blij'', klonk het na zondagavond na afloop namens de oud-Ajacied. Volgens Xavi moet De Jong elke week het verschil maken en is hij een 'zeer belangrijke' speler voor FC Barcelona, 'zowel in het heden als in de toekomst'. Dat zorgt uiteraard voor druk bij de middenvelder. ''Dat is altijd goed voor een speler om het beste uit zichzelf te halen. De druk is nooit te veel.''

Met De Jong negentig minuten binnen de lijnen voegde FC Barcelona drie belangrijke punten toe aan het totaal. Daardoor kan deelname aan de Champions League de ploeg bijna niet meer ontgaan. Zo zal het seizoen toch niet als volledig mislukt de boeken in gaan. Maar het is duidelijk dat de Catalanen volgend seizoen weer de strijd willen aangaan met Real Madrid, dat zaterdagavond de landstitel veroverde. ''We zijn dit jaar niet op het niveau geweest waar we wilden zijn en daarom konden we niet concurreren met Real Madrid. Volgend seizoen hopelijk wel'', aldus De Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen