'Aké mag weg bij Manchester City: Guardiola gunt verdediger transfer'

1 juni 2022, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nathan Aké mag vertrekken bij Manchester City. De verdediger is een gewaardeerde kracht bij de Engelse topclub, maar een basisplaats zit er voor hem niet in door de moordende concurrentie. Pep Guardiola zou hem een club gunnen waar hij wel wekelijks kan spelen.

Dat meldt The Times. De Nederlander kwam in de zomer van 2020 over van Bournemouth. Bij the Citizens kwam hij dit seizoen veertien competitieduels in actie, waarin hij twee doelpunten wist te maken. Hoewel hij niet wekelijks speelt, zou Guardiola blij zijn met de mandekker. Hij kan zowel centraal als op de vleugel uit de voeten in de achterste linie, waardoor hij de perfecte reserve is. Maar de Spaanse trainer gunt hem nu een nieuwe club, waar hij wel bij de vaste ploeg hoort.

Volgens het medium mag Oleksandr Zinchenko ook vertrekken bij de Engelse club. Dat heeft alles te maken met een transfertarget van Manchester City. Guardiola zou gecharmeerd zijn van Marc Cucurella, die dit seizoen als vleugelverdediger furore maakt bij Brighton & Hove Albion. Als hij naar de landskampioen komt, zal de Oekraïense voetballer nog minder speeltijd krijgen. Daarom lijkt een vertrek voor alle partijen de ideale oplossing.

Haaland en Álvarez

City legde voor het nieuwe seizoen de spitsen Erling Haaland en Julián Álvarez al vast. Cucurella staat dus ook hoog op het wensenlijstje en Kalvin Phillips wordt nadrukkelijk genoemd als ideale versterking voor het middenveld. Hij speelde dit seizoen bij Leeds United en mag zich international noemen van Engeland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stijn040
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou heel goed zijn voor z'n ontwikkeling als hij wekelijks een belangrijke speler kan zijn. Misschien bij Borrusia Dortmund of iets van dat kaliber?

Rieks1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lees even terug wat je hier schrijft, dit zijn toch wel hele rare zinnen ,"Hoewel hij niet wekelijks blij zijn, zou Guardiola met de mandekker zijn. Hij kan zowel centraal als op de vleugel uit de voeten in de achterste lijn, resulterend in de perfecte reserve is. " en de zin "Stadsrand voor het nieuwe seizoen de spitsen Erling Haaland en Julián Álvarez al vast. " slaat helemaal nergens op

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

United? Of is dat een gek idee? Die maquire is dramatisch.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen