Schouten maakt indruk: "Als je hem naast Frenkie de Jong zet..."

8 juni 2022 – In de eerste helft van de Nations League-wedstrijd tussen Wales en Nederland was het zoeken naar lichtpuntjes. Rafael van der Vaart vond er één in debutant Jerdy Schouten. Hij was onder de indruk van de manier waarop de middenvelder het spel versnelde en vergeleek hem met Frenkie de Jong.

Schouten maakt indruk: "Als je hem naast Frenkie de Jong zet..."

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het was heel matig, heel twijfelachtig", begon Van der Vaart in de studio van de NOS over de eerste helft in het algemeen. Alleen over Schouten was de analist positiever. "Ik vind dat hij het redelijk goed gedaan heeft. De potentie straalt er vanaf, het is er eentje voor de toekomst. Hij nam af en toe een beetje te veel hooi op z'n vork met z'n passing, maar hij durfde wel."

"Dit is Frenkie de Jong", zei Van der Vaart toen hij nog wat beelden terugzag. "Die draait ook zo weg. Frenkie is een ander niveau, maar je ziet bij hem de potentie. Het is heerlijk om hem vandaag te zien. Het mag nog wat scherper in de passing, maar hij speelde een prima eerste helft."

Koopmeiners
Zo enthousiast als de ex-international was over Schouten, zo teleurgesteld was hij in diens partner op het middenveld, Teun Koopmeiners. "Het is allemaal in één tempo. De bal aannemen, altijd terugspelen, nooit een bal naar voren. Ik dacht dat hij dat veel meer had, maar bij het Nederlands elftal laat hij dat eigenlijk nooit zien."

Collega Pierre van Hooijdonk sloot zich bij de analyse van Van der Vaart aan. "Schouten is een versneller op het moment dat hij wegdraait. Koopmeiners doet het met zijn passing", merkte hij op, hoewel hij laatstgenoemde die rol ook niet goed vond invullen. "Als je Frenkie de Jong naast Schouten zet, denk ik dat dit elftal wel kan gaan draaien."

Lees ook: Nederland verveelt zich suf tijdens Oranje: 'Netflix dan maar'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd