Koopmeiners extra blij met Weghorst: "Anders toch minder waarde"

8 juni 2022, 23:16

Teun Koopmeiners was woensdagavond met zijn eerste interlandgoal belangrijk voor het Nederlands elftal. Na een late goal van Wales zag hij het nog bijna mis gaan, maar hij en zijn ploeggenoten werden gered door Wout Weghorst. "Een gelijkspel geeft toch wat minder waarde aan zo'n goal, maar dan kopt Wout 'm nog fantastisch binnen."

"We stonden verdedigend op zich goed, maar we waren aan de bal soms wat te slordig", begon Koopmeiners zijn analyse bij de NOS. "We hadden vooraf besproken waar de ruimtes lagen. Die waren er ook, maar die moesten we beter benutten." Of het spelen met een B-elftal daar een oorzaak van was? "Dat kan, maar ik vond dat er kwalitatief een goed elftal op de mat stond. Je speelt niet voor niets bij het Nederlands elftal. Ondanks dat er een ander team staat, moet er wel geëist worden dat we net zo goed spelen."

Daarbij keek hij ook naar zijn eigen rol, die met veel minder ervaren spelers om zich heen dan normaal nog wat belangrijker was. "Je probeert jezelf elke wedstrijd te laten zien. Helemaal bij het Nederlands elftal zal je dat elke wedstrijd moeten doen. Natuurlijk neem ik verantwoordelijkheid, zeker op de positie waar ik speel. Maar ik denk dat dat voor iedere speler geldt." Voor de middenvelder zelf leverde dat in ieder geval zijn eerste Oranje-goal op. "Hartstikke mooi", was zijn korte reactie daarop.

Verbeterpunt

Hoewel Oranje dus drie punten kon bijschrijven, vond Koopmeiners dat de ploeg meer mee moest nemen uit deze wedstrijd. "Dat het aan de bal beter moet. Ik denk dat dat het belangrijkste punt is. Verdedigend hebben we niet al te veel weggeven. Wales probeerde in de tweede helft nog van alles met wissels, maar wijzelf moesten aan de bal vaak gewoon beter zijn. Ik denk dat dat de grootste prioriteit is richting de volgende wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen