De Ligt tevreden na campagne: "Hier hadden we voor getekend"

14 juni 2022, 23:00   Bijgewerkt: 14 juni 2022, 23:05

Matthijs de Ligt is van mening dat het Nederlands elftal uitstekend is begonnen aan de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal pakte dinsdagavond alweer het tiende punt van de groepsfase. De Ligt zag dat Oranje wel weer erg diep moest gaan in Rotterdam.

Memphis Depay was diep in blessuretijd pas goed voor de 3-2. "Dat waren de springveren van Dumfries", aldus De Ligt over de aangever bij de NOS. "Het was goed dat Martins Indi die bal meteen lang speelt. Dat is een beetje on-Nederlanders, maar je ziet dat het loont. De belangrijkste les vandaag is dat wij altijd die spirit hebben. Als je na een lang seizoen deze zware laatste wedstrijd wint, mag je tevreden zijn."

Het doelpunt van Memphis was zijn 42e treffer in het shirt van Oranje. De aanvaller van FC Barcelona was tegen Polen nog de gebeten hond na een gemiste strafschop. Dat is ongelofelijk. Hij staat weer op de goede plek en schiet binnen. In de laatste seconde en onder deze druk, dat is gewoon fantastisch. Hij heeft natuurlijk in de vorige wedstrijd die penalty gemist. Als hij dat dan op deze manier goedkomt, is dat geweldig", sprak De Ligt over zijn ploeggenoot.

Oranje sluit het seizoen af als trotse koploper van groep A4 van de Nations League en heeft drie punten voorsprong op achtervolger België. In september wacht nog een bezoekje aan Polen en een thuiswedstrijd tegen de Belgen. "Nu hebben we tien punten uit vier wedstrijden. Als je dat vantevoren had gezegd, dan hadden we daar voor getekend. Dat is gewoon heel goed en het is een fijne manier om zo op vakantie te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen