'Frenkie-transfer bepalend voor Manchester United-strategie'

19 juni 2022, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is vol vertrouwen dat de komst van Frenkie de Jong in deze zomerwindow gaat slagen. De Premier League-grootmacht zag een bod van 60 miljoen euro met tien miljoen euro aan bonussen afgewezen worden, maar denkt dat het verschil tussen vraag en aanbod relatief snel overbrugd kan worden. Bovendien heeft die deal invloed op de rest van de keuzes. 

Volgens The Athletic is men in Engeland optimistich, omdat het verschil nog slechts zo'n tien à vijftien miljoen euro bedraagt. FC Barcelona houdt weliswaar vast aan de vraagprijs van iets meer dan tachtig miljoen euro, maar The Red Devils gaan er vanuit dat zodra zij het bod verhogen, de Catalaanse grootmacht ook water bij de wijn doet. Gezien de financiële situatie in Camp Nou kan een megadeal ook FC Barcelona flink helpen. 

Het bedrag van zo'n tachtig miljoen zal niet snel op tafel komen bij andere clubs, waardoor Erik ten Hag hoopt dat de deal spoedig afgerond kan worden én de prijs nog gedeeltelijk kan dalen. Zaterdag kwamen er ook beelden naar buiten van Manchester United's CEO Richard Arnold, die in gesprek met supporters benadrukte dat Ten Hag de middenvelder van FC Barcelona wil halen en dat geld 'geen rol speelt' in de transfer.

Lees ook'Eriksen kiest tussen huidige en oude club; streep door Man United'

Transferbudget Manchester United

Ten Hag hoopt achter de deal van Frenkie vaart te zetten, aangezien het transferbudget van de oefenmeester 'slechts' zo'n 140 miljoen euro bedraagt. Met de komst van de international van Nederland zou dat een flinke hap uit het beschikbare budget zijn, al kan dat met de verkoop van enkele spelers nog wel iets groeien. Maar voor een juiste transferstrategie moet eerst Frenkie worden gehaald en duidelijk zijn hoeveel hij moet kosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen