SC Cambuur hoopt op bijzondere transfer bij PEC Zwolle

19 juni 2022, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft zich bij PEC Zwolle gemeld voor de diensten van Thomas van den Belt. De middenvelder heeft weliswaar nog een doorlopend contract, maar dat hopen de Leeuwarders deze zomer af te kopen. Als de Eredivisie-club daarin slaagt, dan is het een bijzondere deal.

Gerald van den Belt, financieel directeur en directielid van SC Cambuur, is namelijk de vader van de gisteren (zondag) 21 jaar geworden middenvelder, die afgelopen seizoen doorgebroken is bij de Blauwvingers. Omdat zijn contract nog een jaar doorloopt, kan PEC Zwolle een transfersom vragen voor de voetballer, zo weet Voetbal International. Hoeveel er eventueel voor hem betaald moet worden, is niet bekend. 

Van den Belt brak afgelopen seizoen door bij PEC Zwolle, voor wie hij in totaal 41 officiële wedstrijden speelde. Daarin maakte hij drie doelpunten en gaf hij twee assists. Ondanks de degradatie naar de Eerste Divisie besloot PEC Zwolle, de club waar hij werd opgeleid, om de eenjarige én eenzijdige optie in zijn aflopende contract te lichten deze zomer. 

Lees ook: Kenneth Paal vliegt naar Londen voor contractonderhandelingen

Transfers Cambuur

Het zou voor SC Cambuur pas de tweede inkomende transfer zijn. Remco Balk werd gehuurd van FC Utrecht, maar verder bleef het stil, terwijl er behoorlijk wat spelers vertrekken. Erik Schouten heeft al de overstap gemaakt naar Willem II, iets dat Nick Doodeman vermoedelijk ook gaat doen. Verder is de kans groot dat ook Jamie Jacobs en Sonny Stevens – van beiden loopt het contract af – vertrekken, terwijl Issa Kallon zijn laatste wedstrijd sowieso heeft gespeeld, ook al is zijn nieuwe club nog onbekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen