Ajax verliest talent aan Dortmund; ook Feyenoord raakt jeugdspeler kwijt

24 juni 2022 – De achttienjarige Prince Aning gaat Ajax definitief verlaten. De Amsterdammers hoopten de jeugdspeler te kunnen behouden, maar verliezen de strijd van Borussia Dortmund. Bij de nummer twee van Duitsland tekent hij een contract voor vier seizoenen.

Ajax verliest talent aan Dortmund; ook Feyenoord raakt jeugdspeler kwijt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat werd vrijdagmiddag gemeld door verschillende Duitse en Nederlandse media, onder wie Voetbal International. Afgelopen seizoen speelde Aning zijn wedstrijden voor Ajax Onder 18, waarmee hij ook in de Youth League in actie kwam. De Amsterdammers hoopten de linksback (tevens jeugdinternational) langer vast te leggen, maar bereikten geen akkoord.

Dat akkoord is er nu dus wel met Dortmund, de ploeg aan wie hij al langere tijd gelinkt werd. Bij zijn nieuwe club zal Aning in eerste instantie zijn wedstrijden spelen bij het Onder 23-elftal, al traint hij wel direct mee met de hoofdmacht. Overigens zal Ajacied Sébastien Haller een dezer dagen dezelfde overstap maken.

Lees ook: 'PSV maakt haast met binnenhalen spits; Ajax stelt transfer Haller uit'

Feyenoord
Ook Feyenoord lijkt een jeugdspeler kwijt te raken, al is dat van een andere orde dan Aning. Het gaat namelijk om de 22-jarige Delano Ladan, die pas één seizoen in Rotterdam speelde, maar nu kiest voor een terugkeer bij TOP Oss. Dat meldde 1908.nl vrijdag. Ladan had de mogelijkheid om te verlengen bij Feyenoord, maar lijkt de voorkeur te geven aan een kans in een eerste elftal. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd