Man City haalt voormalig PSV-target transfervrij: "Fantastische stap"

1 juli 2022 – Manchester City heeft de selectie versterking met Stefan Ortega, die transfervrij overkomt van Arminia Bielefeld. De doelman werd in januari nog nadrukkelijk gelinkt aan PSV, omdat Joël Drommel toen een slechte eerste seizoenshelft achter de rug had en er ook twijfels waren over tweede keeper Yvon Mvogo. PSV versterkte zich deze transferwindow onder de lat met Walter Benitez, die transfervrij overkwam van OGC Nice.

Man City haalt voormalig PSV-target transfervrij: "Fantastische stap"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ortega was de keeper met de meeste reddingen van de hele Bundesliga afgelopen seizoen, waardoor meerdere clubs wel oren hadden in een samenwerking met de transfervrije sluitpost. Uiteindelijk is Manchester City er met zijn handtekening vandoor gegaan, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. "Dit is een fantastische stap voor mij", zegt Ortega, die gehaald is als tweede doelman. "Dit is geweldig team, een ploeg met kwaliteiten van wereldklasse op elke positie."

Afgelopen seizoen was de Amerikaanse doelman Zack Steffen de tweede doelman achter Ederson, maar hij voldeed niet en mag nu op huurbasis minuten maken bij Middlesbrough. Sportief directeur Txiki Begiristain is op zijn beurt ook blij met de komst van de doelman. "Dit is voor ons een goede deal. We leggen een keeper vast met ervaring, die ons kan helpen om nog meer prijzen te winnen."

Kalvin Phillips
Fabrizio Romano weet dat de volgende aanwinst niet lang op zich zal laten wachten. Kalvin Phillips van Leeds United moet ook naar Manchester komen. Alleen een medische keuring zou een overstap nog in de weg kunnen staan. De clubs zouden akkoord zijn over een transferbedrag van circa vijftig miljoen euro.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd