Dit is de eerste opstelling van Erik ten Hag bij Manchester United

12 juli 2022, 13:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zijn eerste opstelling als manager van Manchester United bekendgemaakt. De Nederlandse trainer ruimt geen basisplaats in voor zijn landgenoten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liverpool. Zowel Tyrell Malacia en Donny van de Beek neemt in eerste instantie plaats op de bank. De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool wordt in Bangkok (Thailand) gespeeld en gaat om 15.00 uur van start.

Ten Hag kiest bij zijn officieuze debuut voor David de Gea als doelman. De verdediging van Manchester United wordt gevormd door Diogo Dalot, Raphaël Varane, Victor Lindelöf en Luke Shaw. Bruno Fernandes - die bij afwezigheid van Harry Maguire de aanvoerdersband draagt - staat op het middenveld met Fred en Scott McTominay. Voorin maken Anthony Martial, Marcus Rashford en Jadon Sancho de dienst uit.

Afwezig bij Manchester is Cristiano Ronaldo. Hij heeft toestemming gekregen om vanwege familieproblemen het trainingskamp over te slaan. De Portugese ster wordt gelink aan een vertrek bij United, maar Ten Hag was maandag duidelijk over de toekomst van Ronaldo. "Hij is niet te koop", vertelde hij de aanwezige pers.

Manchester United vliegt na het trainingskamp in Thailand door naar Australië, waar twee oefenwedstrijden op het programma staan. Vrijdag wordt er geoefend tegen Melbourne Victory, volgende week dinsdag staat een duel met Crystal Palace op het programma. Richting de start van het nieuwe seizoen oefent United ook nog tegen Aston Villa (23 juli), Atlético Madrid (30 juli) en Rayo Vallecano (31 juli).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen