Opstelling Feyenoord: Walemark start in de basis, geen Trauner

24 juli 2022, 16:04   Bijgewerkt: 25 juli 2022, 10:00

Feyenoord begint zondagmiddag in de oefenwedstrijd tegen het Franse Olympique Lyon met Patrik Walemark in de basis. De Zweedse aanvaller krijgt de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh, die plaatsneemt op de reservebank. Aanwinst Sebastian Szymanski zit direct bij de wedstrijdselectie voor het duel met de Fransen en kan dus zijn debuut maken.

Gernot Trauner kampt nog met een blessure en moet de oefenwedstrijd daardoor aan zich voorbij laten gaan. De Oostenrijkse verdediger wordt in het hart van de defensie vervangen door Lutsharel Geertruida, waardoor er in de achterhoede plaats vrijkomt voor Mimeirhel Benita. De achttienjarige rechtsback maakt zodoende zijn basisdebuut in De Kuip. Orkun Kökcü is overigens weer hersteld van een blessure en keert terug in de basisploeg. Dat gaat ten koste van Jorrit Hendrix, die niet bij de selectie zit.

Ook Jean-Paul Boëtius zit op de bank bij Feyenoord. De transfervrije middenvelder houdt zijn conditie op peil bij zijn oude club, maar zou naar verluidt openstaan voor een nieuwe samenwerking met Feyenoord. Boëtius neemt onder meer plaats op de reservebank met aanwinst Szymanski, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Dinamo Moskou.

De Rotterdammers beleven vooralsnog een teleurstellende voorbereiding. De topclub begon het seizoen met een 0-7 nederlaag tegen FC Kopenhagen en ging ook al met 0-4 onderuit tegen de Belgische stuntploeg Union Sint-Gillis. Tussendoor boekte de topclub, die het contract van Arne Slot met een jaar verlengde, wél een 1-2 overwinning op Red Bull Salzburg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen