Aké stelt doel bij Manchester City: "Al sinds ik onder contract sta"

24 juli 2022 – Nathan Aké blijft Manchester City trouw. De verdediger werd gelinkt aan een nieuwe club omdat hij bij de Engelse kampioen niet wekelijks zeker is van een basisplaats, maar hij gaat gewoon voor zijn kans.

Aké stelt doel bij Manchester City: "Al sinds ik onder contract sta"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Oranje-international werd in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, waar hij in het verleden ook al speelde. "Ik ben honderd procent gefocust op deze club en ben heel blij om hier te zijn. Ik probeer mezelf te verbeteren en veel minuten te maken", vertelt de mandekker in gesprek met Manchester Evening News.

De geruchten waren volgens hem op niets gebaseerd. "Het gebeurde tijdens mijn vakantie. Toen ik weer ging trainen, was ik voor de volle honderd procent gefocust op City. Ik was vooral blij om iedereen weer te zien", aldus Aké, die weet dat de concurrentiestrijd niet mals is bij The Citizens. "We hebben een hele goede selectie, maar ik wil een basisplaats. Dat is mijn uitdaging al sinds ik hier onder contract sta."

De verdediger speelt het liefst centraal achterin, maar Pep Guardiola ziet in hem ook een optie als linksback. Zeker nu Oleksandr Zinchenko de overstap heeft gemaakt naar Arsenal is de kans op speeltijd voor die positie wellicht groter. "Ik wil overal spelen", aldus de Nederlander. "Het wordt een lang seizoen, ik wil er gewoon klaar voor zijn. Ik wil in de voorbereiding fit worden en mezelf klaarstomen voor de wedstrijden die gaan komen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd