AZ vergroot concurrentie achterin met komst Vanheusden

25 juli 2022, 17:19

AZ heeft Zinho Vanheusden eindelijk binnen. De 22-jarige centrumverdediger wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Internazionale. In de overeenkomst met de Italiaanse club is een optie tot koop opgenomen.

De Alkmaarders zaten al een tijdje achter Vanheusden aan. "Het heeft een paar weken geduurd, maar dat ik hier nu sta met mijn familie, dat maakt mij super opgelucht. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen", zegt de Belg op de website van AZ. "Het contact met Max (Huiberts, red.) is enkele maanden geleden begonnen en daar sprak veel vertrouwen van uit. AZ is de juiste ploeg voor mij."

Vanheusden heeft tot nu toe een bijzondere loopbaan achter de rug. De verdediger werd opgeleid door Standard Luik en op jonge leeftijd opgepikt door Internazionale. In 2019 keerde Vanheusden op huurbasis terug naar de Belgische club, om een jaar later voor een kleine twaalf miljoen euro de definitieve overstap te maken. Vorig jaar zomer kocht Internazionale hem terug om hem vervolgens te verhuren aan Genoa.

Door blessureleed kwam Vanheusden het afgelopen seizoen tot slechts zestien officiële wedstrijden voor Genoa. Het was zeker niet de eerste keer dat de verdediger gedurende zijn carrière werd geplaagd door fysieke malheur. Bij AZ moet Vanheusden dit jaar de concurrentie aangaan met onder meer Sam Beukema, Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen