'Feyenoord en Cruz Azul akkoord: dit zijn de financiële details'

25 juli 2022, 23:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en Cruz Azul hebben volgens de Mexicaanse tak van ESPN in hoofdlijnen een akkoord bereikt over de transfer van Santiago Giménez. De Rotterdammers krijgen voor vier miljoen euro 50 procent van de transferrechten van de 21-jarige spits. Over een jaar heeft Feyenoord de optie om een groter deel van de rechten te kopen, tot maximaal 90 procent.

Zo lijkt niets een overgang van Giménez naar Feyenoord nog in de weg te staan. Met de Mexicaan trekt de Rotterdamse club de gewenste spits aan. Hij zal in De Kuip de concurrentie aangaan met Danilo Pereira, die eerder in de zomer overkwam van Ajax. De verwachting is dat Giménez de eerste spits zal zijn en Danilo als zijn stand-in zal dienen.

De komst van Giménez is broodnodig. Niet alleen omdat Feyenoord met Cyriel Dessers, Bryan Linssen, Róbert Bozeník en Naoufal Bannis deze zomer afscheid nam van vier spitsen, maar ook omdat de selectie van trainer Arne Slot wel wat scorend vermogen kan gebruiken. In de voorbereiding kwamen de Rotterdammers in slechts één van de vier oefenwedstrijden tot scoren.

Dat Giménez een neusje voor de goal heeft, is wel duidelijk. De aanvaller begon onlangs met Cruz Azul aan het nieuwe seizoen in de Mexicaanse competitie en heeft er in vier wedstrijden al vijf in liggen. Daarmee is hij nu de topscorer van de Primera División.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen